Pointer Regio

Pointer Regio (voorheen ReportersNL) is een wekelijkse rubriek op NPORadio1 van Pointer waarin we regionale onderzoeksjournalistiek een landelijk platform bieden en samenwerken met onze mediapartners. Pointer regio wordt ondersteund door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek

Elke zondag om 19:30 uur op NPORadio 1.

Pointer Regio is onderdeel van Pointer het wekelijkse onderzoeksprogramma van KRO-NCRV op NPO Radio 1.

Het Pointer Regio team organiseert pop-up redacties in het land. In de maand september waren we te vinden in Almelo en in november zijn we voor vier weken neergestreken in Heerlen. In februari kun je ons vinden in Ede. Daarna volgen er in 2023 nog drie pop-up edities.

Meer over dit onderzoek

Afvalwaterinjecties
| Radio-uitzending

Verzet tegen afvalwater in Drentse bodem zwelt aan

De NAM wil afvalwater van de oliewinning bij Schoonebeek in de bodem opslaan, maar dat stuit op steeds meer verzet in de regio.

De oplossingen
| Radio-uitzending

Het Gelderse stikstofdebat: de oplossingen

In het stikstofdebat zijn alle ogen zijn gericht op de Gelderse Vallei. Welke oplossingen zijn er voor de stikstofcrisis?

Uitbreidende boeren
| Radio-uitzending

Het Gelderse stikstofdebat: uitbreidende boeren

De afgelopen jaren zijn verschillende boerenbedrijven in Gelderland gestopt, maar de veestapel slinkt amper. Hoe kan dat?

Luchtkwaliteit
| Radio-uitzending

Het Gelderse stikstofdebat: de luchtkwaliteit

De Gelderse Vallei is één van de regio’s met de slechtste luchtkwaliteit. Fijnstof van de veeteelt heeft daar een groot aandeel in. Wat moet er gebeuren?

ENKA pijpleiding
| Artikel

Omstreden pijpleiding Ede-Wageningen komt er toch niet

Omdat er veel verzet is tegen de aanleg van de pijpleiding en het lozen van vervuild grondwater in de Nederrijn, liet het waterschap opnieuw onderzoek doen.

Makers