De onderzoeksredactie van Reporter Radio van NPO Radio 1 heeft dit jaar de journalistieke publieksprijs van De Tegel in de wacht gesleept. Reporter maakt samen met Pointer en Follow the Money een prijs voor het dossier Zorgcowboys. Van de 13.500 uitgebrachte stemmen gingen er 2.215 naar Zorgcowboys.

In dit onderzoek onthulden de mediapartners dat er meerdere zorginstellingen in Nederland zijn die extreme winsten behalen. Het journalistieke speurwerk heeft geleid tot Kamervragen, regionaal onderzoek en het stopzetten van betalingen aan zorgbedrijven.

'Meerwaarde in samenwerking'

"We zijn heel blij met de waardering van het publiek voor het onderzoek naar de zorgcowboys dat we samen met POINTER (KRO-NCRV) en Follow The Money hebben gedaan", reageert Wil van der Schans, samensteller bij Reporter Radio.

"Met de juiste data van POINTER in handen, konden we de praktijken van een flink aantal zorgcowboys onthullen door de verhalen achter de cijfers grondig te onderzoeken. Dat is ook de meerwaarde van deze samenwerking. Het gebrek aan controle op de zorg staat door het onderzoek weer op het netvlies van de politiek."

Samen komen we verder

Ons onderzoek begint bij jou. Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Documentatie uploaden
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Bedankt, je tip is verstuurd

Wat gebeurt er nu met mijn tip?

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om het tipformulier in te vullen. Je tip is verstuurd naar de redacteur van het onderzoek. Wij publiceren niets met naam en toenaam zonder contact met je op te nemen. Soms krijgen we zoveel tips binnen dat het ons helaas niet lukt om iedereen een persoonlijke reactie te sturen. We vragen je begrip hiervoor. 

Benieuwd naar de impact van eerdere tips?

Van kamervragen tot petities en maatschappelijk debat: samen met jou pakken we systemisch falen en onrecht aan. Benieuwd naar de impact van eerdere onderzoeken en ingezonden tips? Bekijk dan nu ons track record.