9 juni 2020

Onderzoeksredactie Reporter Radio wint publieksprijs De Tegel

Bekijk meer artikelen over: Gezondheid en zorg Bekijk meer artikelen over: Zorgcowboys

De onderzoeksredactie van Reporter Radio van NPO Radio 1 heeft dit jaar de journalistieke publieksprijs van De Tegel in de wacht gesleept. Reporter maakt samen met Pointer en Follow the Money een prijs voor het dossier Zorgcowboys. Van de 13.500 uitgebrachte stemmen gingen er 2.215 naar Zorgcowboys.

In dit onderzoek onthulden de mediapartners dat er meerdere zorginstellingen in Nederland zijn die extreme winsten behalen. Het journalistieke speurwerk heeft geleid tot Kamervragen, regionaal onderzoek en het stopzetten van betalingen aan zorgbedrijven.

'Meerwaarde in samenwerking'

"We zijn heel blij met de waardering van het publiek voor het onderzoek naar de zorgcowboys dat we samen met POINTER (KRO-NCRV) en Follow The Money hebben gedaan", reageert Wil van der Schans, samensteller bij Reporter Radio.

"Met de juiste data van POINTER in handen, konden we de praktijken van een flink aantal zorgcowboys onthullen door de verhalen achter de cijfers grondig te onderzoeken. Dat is ook de meerwaarde van deze samenwerking. Het gebrek aan controle op de zorg staat door het onderzoek weer op het netvlies van de politiek."