Pointer is op zoek naar gezinnen die moeite hebben met het vullen van de broodtrommels van hun kinderen op de basisschool. Gaat dit over jullie? Help ons met ons onderzoek en laat weten of we een dagje met jullie mee mogen lopen.

Een op de twaalf kinderen in Nederland groeit op in armoede blijkt uit het onderzoek Armoede in kaart van het Sociaal Cultureel Planbureau. Dat zijn zo’n 300.000 kinderen. Ook gezond eten kopen kan een probleem zijn als je weinig geld hebt. Kun jij je kinderen mee naar school geven wat je zou willen? 

Voor ons dossier VET! onderzoeken we hoe moeilijk het is om gezond op te groeien. We willen duidelijker krijgen hoe het er in Nederlandse gezinnen aan toegaat als het op eten aankomt. Wat krijgen kinderen eigenlijk mee naar school en wat eten ze door de dag heen? We zoeken gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd die met ons willen delen wat er op een doordeweekse dag gegeten wordt.

Wil je ons een dag meenemen in de keuzes die jij maakt? Stuur ons dan een bericht op: yara.meilink@windesheim.nl / sebastiaan.vaca@windesheim.nl.