De advocaat van stichting Artsen voor Waarheid, Arno van Kessel, moet in december voor de tuchtrechter verschijnen. Van Kessel is tegen de coronamaatregelen en wil daarom demissionair premier Mark Rutte voor de rechter slepen. "Hij is een oorlogscrimineel. Hij verdient de doodstraf", zei Van Kessel eerder tijdens een lezing. De tuchtrechter zal nu bepalen of de advocaat te ver is gegaan.

Van Kessel is advocaat van Artsen voor Waarheid, dat met misinformatie strijdt tegen de coronavaccinaties. Volgens de advocaat zijn de vaccins biologische wapens die worden ingezet om een nieuwe wereldmaatschappij te creëren: The New World Order. Van Kessel wil daarom in opdracht van Artsen voor Waarheid een rechtszaak beginnen tegen Rutte, demissionair ministers Ollongren, Grapperhaus, Kaag en hun medewerkers. Zij moeten worden opgepakt en veroordeeld voor onder meer het plegen van misdrijven tegen de menselijkheid en moord, meent de advocaat.

Advocaat Arno van Kessel

Advocaat Arno van Kessel wil Rutte voor de rechter

Premier Mark Rutte moet voor de rechter worden gesleept, vindt Stichting Artsen voor Waarheid, dat tegen coronavaccinaties strijdt. “Hij is een oorlogscrimineel. Hij verdient...

"Het is het eerste proces in Nederland waarbij we daadwerkelijk vragen om een minister-president op te pakken voor genocide", zei Van Kessel tijdens de lezing. Volgens Eef van de Wiel, Deken van de Orde van Advocaten Noord-Nederland, mag Van Kessel die opvattingen hebben. Maar er zitten wel grenzen aan, liet ze eerder weten. Van Kessel moet zich wel houden aan de geldende gedragsregels voor de advocatuur.

Zo zijn er vraagtekens te zetten bij zijn onafhankelijkheid. Van Kessel is, zo ontdekte Pointer eerder, zelf bestuurslid van stichting Artsen voor Waarheid, dat tevens zijn cliënt is. Ook stuurde hij als bestuurslid een brief vol misinformatie naar artsen om de vaccinatiecampagne te dwarsbomen. "Een advocaat moet niet alleen partijdig zijn, maar ook onafhankelijk en hij moet voldoende professionele distantie bewaren. Alleen dan is een advocaat in staat zijn cliënten op een goede manier bij te staan", reageerde Van de Wiel toen.

header

Het verborgen netwerk van complotdenkers

De Deken ging vervolgens met Van Kessel in gesprek over zijn gedrag en uitlatingen. Ook omdat hij deze zomer een informatiebijeenkomst van de GGD over corona bij het ROC Friese Poort verstoorde. De school deed vervolgens aangifte tegen de advocaat.

De Deken wil nu dat de tuchtrechter zich uitspreekt over Van Kessel. Van de Wiel heeft na eigen onderzoek haar bezwaren ingediend bij de Raad van Discipline. Die zal de bezwaren op 3 december behandelen tijdens een zitting. De Raad kijkt onder meer of sprake is van gedrag dat een behoorlijk advocaat betaamt. Zo niet, dan kan de tuchtrechter Van Kessel een berisping, boete of schorsing opleggen. Of zelfs oordelen dat hij niet langer het vak van advocaat mag uitoefenen.

Van Kessel laat via zijn secretaris weten geen mededelingen te doen aan de mainstream media, waar volgens hem Pointer onder valt. "Het enige dat mr. Van Kessel kwijt wil, is dat hij de procedure met vertrouwen tegemoetziet. Tevens verwijst hij naar de Bijbeltekst Johannes 8, vers 32: 'U zult de waarheid kennen en de waarheid zal u vrijmaken'."

Wil je op de hoogte blijven van dit onderzoek?

Elke week sturen we je onderzoeksverhalen, tips van de redactie, en verhalen die je nog van ons kan verwachten.

Makers