Boer en beleid

De voedingsindustrie moet fors verduurzamen. Zo moet een kwart van de landbouw vóór 2030 biologisch worden, als het aan de Europese Commissie ligt. Met het vergroten van het aandeel biologische landbouw wil de commissie meer biodiversiteit en minder impact op het klimaat. Maar op dit moment is in Nederland maar iets meer dan 4 procent van de landbouwgrond biologisch en het aandeel biologische voeding in de supermarkten is nog lager. Hoe gaan we die 25 procent halen? En is er wel vraag naar duurzame voeding?

Meer over dit onderzoek

boer in de knel
| Artikel

Melkveehouder steeds meer in het nauw gedreven: ‘De overheid laat boeren bungelen’

Boeren komen steeds meer in het nauw

psychisch leed bij boeren
| Artikel

Psychisch leed onder boeren: een groot taboe

Boeren in psychische nood

Alrik_visscher
| Artikel

‘Oneerlijk dat prijs voor verduurzaming alleen bij de boer komt te liggen’

Supermarkten hebben te veel macht, zegt jonge pluimveeboer Alrik Visser.

220503_UITZENDING_DUURZAME_BOEREN_Header kopie 4.png
| Uitzending

Wie betaalt de duurzame boer?

Hoe moet de landbouw vergroenen als de consument er niet voor wil betalen?

220503_UITZENDING_DUURZAME_BOEREN_Header
| Artikel

Supermarkten prijzen biologisch eten nauwelijks aan in folders

De Europese Commissie wil dat 25 procent van de landbouw in 2030 biologisch is. Nederland heeft daarin nog een lange weg te gaan.

Tips_boodschappen
| Artikel

Vijf tips hoe je duurzamere keuzes maakt bij het boodschappen doen

De boer heeft de consument nodig om te verduurzamen. Hoe maak je het makkelijker om groene keuzes te maken?

Makers