Boer en beleid

De voedingsindustrie moet fors verduurzamen. Zo moet een kwart van de landbouw vóór 2030 biologisch worden, als het aan de Europese Commissie ligt. Met het vergroten van het aandeel biologische landbouw wil de commissie meer biodiversiteit en minder impact op het klimaat. Maar op dit moment is in Nederland maar iets meer dan 4 procent van de landbouwgrond biologisch en het aandeel biologische voeding in de supermarkten is nog lager. Hoe gaan we die 25 procent halen? En is er wel vraag naar duurzame voeding?

Makers

Samen komen we verder

Ons onderzoek begint bij jou. Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Documentatie uploaden
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Bedankt, je tip is verstuurd

Wat gebeurt er nu met mijn tip?

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om het tipformulier in te vullen. Je tip is verstuurd naar de redacteur van het onderzoek. Wij publiceren niets met naam en toenaam zonder contact met je op te nemen. Soms krijgen we zoveel tips binnen dat het ons helaas niet lukt om iedereen een persoonlijke reactie te sturen. We vragen je begrip hiervoor. 

Benieuwd naar de impact van eerdere tips?

Van kamervragen tot petities en maatschappelijk debat: samen met jou pakken we systemisch falen en onrecht aan. Benieuwd naar de impact van eerdere onderzoeken en ingezonden tips? Bekijk dan nu ons track record.