Pointer Pop-up Ede

Vanaf 1 februari strijkt de Pointer-redactie voor een maand neer in Ede, om samen met Omroep Gelderland onderzoek te doen naar onderwerpen die spelen in deze regio. Loop je ergens in vast en wil je dat onze journalisten onderzoek doen naar jouw ervaring? Stuur je tip in via deze site, of kom langs bij de Pointer Pop-up, op de Grotestraat 6. Je kunt ook een bericht sturen naar de pop-up telefoon: 06-166 36 491. We zijn woensdag tot en met zaterdag aanwezig van 10:00-18:00 uur.
De oplossingen
| Radio-uitzending

Het Gelderse stikstofdebat: de oplossingen

In het stikstofdebat zijn alle ogen zijn gericht op de Gelderse Vallei. Welke oplossingen zijn er voor de stikstofcrisis?

Uitbreidende boeren
| Radio-uitzending

Het Gelderse stikstofdebat: uitbreidende boeren

De afgelopen jaren zijn verschillende boerenbedrijven in Gelderland gestopt, maar de veestapel slinkt amper. Hoe kan dat?

Luchtkwaliteit
| Radio-uitzending

Het Gelderse stikstofdebat: de luchtkwaliteit

De Gelderse Vallei is één van de regio’s met de slechtste luchtkwaliteit. Fijnstof van de veeteelt heeft daar een groot aandeel in. Wat moet er gebeuren?

ENKA pijpleiding
| Artikel

Omstreden pijpleiding Ede-Wageningen komt er toch niet

Omdat er veel verzet is tegen de aanleg van de pijpleiding en het lozen van vervuild grondwater in de Nederrijn, liet het waterschap opnieuw onderzoek doen.

Parenco
| Artikel

Deze stinkfabriek is dé stikstofgigant van Gelderland. Waarom gebeurt er niks?

Parenco: de fabriek die jaar na jaar mag blijven stinken.

Parenco
| Radio-uitzending

Papierfabriek Parenco de stinkende buurman van Renkum

Bewoners van Renkum worden ziek van de stankoverlast van de papierfabriek Parenco. De instanties willen dat de overlast stopt, maar zeggen dat ze weinig kunnen doen.

Luchtkwaliteit
| Radio-uitzending

Luchtkwaliteit in Ede

De ENKA-smeerpijp
| Radio-uitzending

De ENKA-smeerpijp

Om te voorkomen dat het verontreinigde grondwater van het ENKA-terrein in Ede het natuurgebied de Bennekomse Meent bereikt, wordt het in de Nederrijn geloosd.