Smartphonegebruik onder jongeren

Zijn smartphones onmisbaar in het leven van jongeren? Of zouden ze beter af zijn zonder? De mentale gezondheid van jongeren, met name meisjes, is de afgelopen jaren zorgwekkend snel achteruit gegaan. Dit valt grofweg samen met de opkomst van smartphones en steeds verslavender social media, maar is dit ook een oorzakelijk verband of zijn andere factoren belangrijker?

Scholen maken verschillende keuzes in hoe ze omgaan met smartphones onder leerlingen. Ouderbewegingen in het buitenland en sinds kort ook Nederland willen dat kinderen pas op latere leeftijd een smartphone krijgen, maar willen ook niet dat hun kind de enige zonder is. Hoe gaan ouders, scholen en de overheid om met het apparaat dat jongeren dagelijks uren in de greep houdt?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderzoek?

Elke week sturen we je onderzoeksverhalen, tips van de redactie, en verhalen die je nog van ons kan verwachten.

Meer over dit onderzoek

Verkenning Research Opnames Uitzending

Oproep

Worstel jij met het smartphonegebruik van je kind?

Deel jouw verhaal

Makers

Redacteur
Verslaggever

Samen komen we verder

Ons onderzoek begint bij jou. Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Documentatie uploaden
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Bedankt, je tip is verstuurd

Wat gebeurt er nu met mijn tip?

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om het tipformulier in te vullen. Je tip is verstuurd naar de redacteur van het onderzoek. Wij publiceren niets met naam en toenaam zonder contact met je op te nemen. Soms krijgen we zoveel tips binnen dat het ons helaas niet lukt om iedereen een persoonlijke reactie te sturen. We vragen je begrip hiervoor. 

Benieuwd naar de impact van eerdere tips?

Van kamervragen tot petities en maatschappelijk debat: samen met jou pakken we systemisch falen en onrecht aan. Benieuwd naar de impact van eerdere onderzoeken en ingezonden tips? Bekijk dan nu ons track record.