Onderzoeken die over misinformatie en privacy gaan.
Hoe misinformatie de online haatmachine tegen de Week van de Lentekriebels op gang trok
De ‘Week van de Lentekriebels’ had een vrolijke themaweek over relationele en seksuele vorming voor basisscholieren moeten worden, maar dat liep anders.
Wat als jouw telefoonnummer ongewild in een exposegroep wordt geplaatst?
Pointer is ruim een half jaar lang undercover gegaan in exposechats op Telegram. Om erachter te komen hoeveel impact deze exposers hebben, plaatsen we ons eigen...
|
Interactive
Ongehoord Nieuws: vooringenomen, onjuist en doorspekt met complottheorieën
Waarom gaat ON! te ver? Lees hier het onderzoek naar het eerste jaar van Ongehoord Nieuws.
|
Artikel
Nee, deze video van feestvierende jongeren is niet gemaakt in Oekraïne
Video’s van beachclubs en poolparties vol met feestvierende jongeren in het door oorlog geteisterde Oekraïne. Maar wat klopt er van het beeld dat hier wordt geschetst?
Blijf op de hoogte
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze initiatieven en verhalen rondom misinformatie en privacy.
Behalve misinformatie zien we in campagnetijd ook veel drogredenen voorbijkomen. Hoe werken deze debattrucjes waarmee politici hun tegenstanders en het publiek afleiden?
Als je méér gaat verdienen, moet daarvan meteen alweer een flink deel naar de belastingen. Maar is dat voor de middenklasse écht 80 cent per extra verdiende euro?
In campagnetijd komen ook veel drogredenen voorbij. Wat is dat? Waarom vormen drogredenen een probleem? En hoe herken je ze, bijvoorbeeld in een verkiezingsdebat?
Pointer controleert in aanloop naar de verkiezingen beweringen van politici en politieke partijen over belangrijke thema’s. Wat is waar en wat is níet waar?