Hoe schuldig moet je je voelen als je in je oude dieselbak stapt, gaat vliegen of plastic tasjes gebruikt voor je boodschappen? Zijn we allemaal een beetje doorgeslagen of is er echt een klimaatcrisis?

In onze nieuwe videoserie Doorgelicht proberen we de wereld een beetje inzichtelijker te maken met data. In deze eerste aflevering: Hoe kan het dat er zoveel verwarring is over klimaatverandering?

Er zijn namelijk wetenschappers die stellen dat de aarde er minder slecht aan toe is dan klimaatwetenschappers zeggen. De oprichters van stichting Clintel zijn er daar twee van, maar zij zijn niet de enigen. Bekijk de video en ontdek waar alle klimaatverwarring vandaan komt.

Thumbnail explainer
6 min 27 s

Deze video is onderdeel van het onderzoek dat we samen met Platform Authentieke Journalistiek en Follow the Money deden naar de boodschap van Stichting Clintel. Ons achtergrondverhaal over het zaaien van klimaattwijfel kun je hier lezen.

Makers

Camerajournalist
Journalist en online coördinator

Samen komen we verder

Ons onderzoek begint bij jou. Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Documentatie uploaden
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Bedankt, je tip is verstuurd

Wat gebeurt er nu met mijn tip?

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om het tipformulier in te vullen. Je tip is verstuurd naar de redacteur van het onderzoek. Wij publiceren niets met naam en toenaam zonder contact met je op te nemen. Soms krijgen we zoveel tips binnen dat het ons helaas niet lukt om iedereen een persoonlijke reactie te sturen. We vragen je begrip hiervoor. 

Benieuwd naar de impact van eerdere tips?

Van kamervragen tot petities en maatschappelijk debat: samen met jou pakken we systemisch falen en onrecht aan. Benieuwd naar de impact van eerdere onderzoeken en ingezonden tips? Bekijk dan nu ons track record.