Voor de uitzending ‘Slapeloze kinderen, radeloze ouders’ zoeken wij jonge ouders die slecht slapen en die voor ons een videodagboek willen bijhouden. Ben jij ‘s ochtends gebroken omdat je kind ‘s nachts wakker ligt? Wij laten - met jouw ervaringen - graag in de aflevering zien hoe zwaar en ingrijpend de nachten kunnen zijn, voor kind én ouder.

Sommige ouders hebben een baby die al snel de nacht ‘doorslaapt’, maar de meeste mensen niet. Rond 6 maanden gaan de meeste baby’s gemiddeld wat langer achter elkaar slapen, maar er zijn ook baby’s die dat niet doen. Toch zijn dan vaak vader én moeder weer aan het werk. De effecten van slaapgebrek op het welzijn van ouders is groot: onder meer een verminderd concentratievermogen, meer emotionele schommelingen, geïrriteerder zijn en grotere kans op (postnatale) depressie.

Baby slaapt niet

Als de nachten ‘hels’ zijn: hoe krijg je als jonge ouder je slaap weer terug? 

De kinderslaapcoach maakt een stormachtige opmars. Een uitkomst voor radeloze ouders die soms al jaren slecht slapen?

Wij willen in de uitzending beelden laten zien van meerdere gezinnen waarbij de nachten pittig zijn. Wat doe je ‘s nachts om je kind in slaap te krijgen? Wat spookt er door je hoofd als je er voor de derde-vierde-vijfde keer uit bed moet? En hoe voel je je na weer een slapeloze nacht?

Oproep

Tip ons als je je aangesproken voelt. Dan nemen we contact met je op om wat meer uit te leggen, over jullie situatie en de praktische zaken.

Wil je op de hoogte blijven van dit onderzoek?

Elke week sturen we je onderzoeksverhalen, tips van de redactie, en verhalen die je nog van ons kan verwachten.

Makers

Samen komen we verder

Ons onderzoek begint bij jou. Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Documentatie uploaden
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Bedankt, je tip is verstuurd

Wat gebeurt er nu met mijn tip?

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om het tipformulier in te vullen. Je tip is verstuurd naar de redacteur van het onderzoek. Wij publiceren niets met naam en toenaam zonder contact met je op te nemen. Soms krijgen we zoveel tips binnen dat het ons helaas niet lukt om iedereen een persoonlijke reactie te sturen. We vragen je begrip hiervoor. 

Benieuwd naar de impact van eerdere tips?

Van kamervragen tot petities en maatschappelijk debat: samen met jou pakken we systemisch falen en onrecht aan. Benieuwd naar de impact van eerdere onderzoeken en ingezonden tips? Bekijk dan nu ons track record.