De digitale verkiezingen

Op woensdag 16 maart mogen we naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Tijdens deze verkiezingen en eerder bij de Tweede Kamer-verkiezingen in 2021 voeren politici flink campagne om de kiezer te overtuigen. Ook digitaal zijn politieke partijen actief bezig stemmen binnen te slepen. Hoe groot is de invloed van social media eigenlijk op ons stemgedrag? En wanneer hebben we te maken met misinformatie over de verkiezingen? En wie verspreiden dat?

Verkenning Research Opnames Uitzending

Oproep

Worden lokale politici in jouw gemeente lastiggevallen door nepaccounts, trollen en misinformatie? Stuur ons dan een tip.

Deel jouw verhaal

Makers

Samen komen we verder

Ons onderzoek begint bij jou. Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Documentatie uploaden
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Bedankt, je tip is verstuurd

Wat gebeurt er nu met mijn tip?

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om het tipformulier in te vullen. Je tip is verstuurd naar de redacteur van het onderzoek. Wij publiceren niets met naam en toenaam zonder contact met je op te nemen. Soms krijgen we zoveel tips binnen dat het ons helaas niet lukt om iedereen een persoonlijke reactie te sturen. We vragen je begrip hiervoor. 

Benieuwd naar de impact van eerdere tips?

Van kamervragen tot petities en maatschappelijk debat: samen met jou pakken we systemisch falen en onrecht aan. Benieuwd naar de impact van eerdere onderzoeken en ingezonden tips? Bekijk dan nu ons track record.