Ziek door werk

Edward is ziek: hij heeft schildersziekte. Vermoedelijk omdat hij met giftige stoffen heeft gewerkt. Hij stelt zijn oud-werkgever aansprakelijk, maar dat is nog geen gelopen race. Beroepsziektezaken duren in Nederland vaak erg lang. Hoe kan dat? 

We komen ook in contact met Jaco. Hij werd ook ziek door zijn werk en werd in het gelijk gesteld. Maar de zaak duurde in totaal zeven jaar en dat was slopend voor hem. Jaco raadt dan ook iedereen af om een beroepsziektezaak aan te spannen. Moeten we in Nederland toe naar een ander systeem waarbij mensen met een beroepsziekte sneller duidelijkheid krijgen?

Meer over dit onderzoek

cement
| Oproep

‘Kans op blijvende huidklachten door werken met cement’

Heb je ook een allergie ontwikkeld door het werken met cement?

Brigit Holthuizen
| Onderzoek

Brigit is al jaar ziek thuis door covid maar voelt druk om weer te gaan werken

Brigit is al een jaar lang ziek doordat ze covid-19 heeft gehad. Ze ervaart druk vanuit de wet om te re-integreren op haar werk, terwijl ze denkt dat ze beter zou herstellen...

Langdurige klachten door COVID-19
| Onderzoek

Sheena kreeg een jaar geleden corona: ‘De was ophangen? Bijna onmogelijk’

Sheena heeft langdurige klachten nadat ze covid-19 heeft gehad. Ze mist vooral erkenning en goede zorg.“Wat heb ik nu precies? En hoe moet ik hiermee nu verder dan?”

Langdurige klachten door COVID-19
| Oproep

Corona-patiënten die maar niet herstellen: ‘Mensen die marathons liepen komen nu met moeite de trap op’

“Naar schatting zijn er zo’n 16.000 mensen in Nederland die langdurige klachten hebben van COVID-19,” vertelt gepensioneerd huisarts Alfons Olde Loohuis.

COVID-19 op de werkvloer
| Nieuws

Grote gevolgen voor zorgpersoneel dat corona kreeg, kwart lijdt financiële schade

Een jaar na de eerste besmettingen dreigen de eerste zorgmedewerkers terug te vallen in loon doordat zij nog ziek zijn nadat ze COVID-19 hebben gehad.

Gordana Stanojevic
| Oproep

Ernstige COVID-19 na onbeschermd werk verpleeghuis: ‘Artsen gaven me 10 procent’

Verpleeghuismedewerker Gordana Stanojevic krijgt COVID-19 en overleeft dat ternauwernood. Nu verliest ze straks misschien haar baan.

Makers