Dorien woont ruim 12 jaar in een Haagse sociale huurwoning van 50 vierkante meter. Inmiddels heeft ze twee dochters en wil ze graag een woning met een extra slaapkamer. Maar ze vist telkens achter het net. “Ik heb het gevoel dat ik klem zit.”  

“Voor mijn oudste dochter heb ik een slaapkamer gemaakt door een gipswandje in de L-vormige woonkamer te plaatsen”, zegt Dorien (39) uit Den Haag. “De jongste slaapt bij mij op de kamer. Voor haar zou ik ook uiteindelijk ook een slaapkamer willen.” Regelmatig kijkt ze via Woonnet of er iets geschikts is.

Ben je dringend op zoek naar een sociale huurwoning?

Ben je op zoek naar een sociale huurwoning in Den Haag of een andere stad, maar lukt het je niet om er tussen te komen? Zit je klem in je huidige sociale huurwoning en lukt het je niet om door te stromen? Zit je erg omhoog en dreig je misschien dak- of thuisloos te worden? Tip ons.  
 

“Het aanbod is niet fantastisch”, zegt Dorien over de aantallen die de woningcorporatie aanbiedt voor gezinnen in de Hofstad. Met soms meer dan duizend aanmeldingen voor zo’n woning, vist ze telkens achter het net. En dat terwijl ze al ruim 10 jaar op de wachtlijst staat. Er lijkt vooralsnog weinig schot in de zoektocht te zitten.

Woningnood Utrecht

Marieke zoekt zich suf naar een woning: 'Alleen de peperdure appartementen blijven over'

Met haar twee dochters (8 en 2 jaar oud) woont Dorien op 50 vierkante meter in een sociale huurwoning waar ze al ruim 12 jaar woont. Dorien: “Ik heb het gevoel dat ik klem zit. Particuliere huur is te duur en doorstromen naar een grotere sociale huurwoning lukt niet.”

Particuliere huur is te duur en doorstromen naar een grotere sociale huurwoning lukt niet.

Dorien

Kopen is voor Dorien, die als kok in een eetcafé werkt, momenteel evenmin een optie. “Het is wachten op het winnen van de loterij. Of op een erfenis, maar zo wil ik helemaal niet denken.”

Dorien probeert desondanks positief te blijven. “We hebben een dak boven ons hoofd, het kan allemaal nog veel erger”, zegt ze. “Maar ik hoop gewoon dat mijn dochter straks een eigen slaapkamer kan krijgen.”

Brand Schilderswijk Den Haag

‘Na al die jaren strijd zijn we weer thuisloos’

“Ik voelde de hitte op mijn gezicht branden”, zegt Stefany. De huurwoning waar ze met haar vriend woonde, ging in vlammen op tijdens de hevige brand in de Haagse Schilderswijk...

Wil je op de hoogte blijven van dit onderzoek?

Elke week sturen we je onderzoeksverhalen, tips van de redactie, en verhalen die je nog van ons kan verwachten.

Makers

Verslaggever / Redacteur