Discriminatie

Het is al jaren bron van discussie, maar nog steeds gaat het niet goed met de economische positie van vrouwen in ons land. De helft van de Nederlandse vrouwen is niet financieel onafhankelijk. Massaal werken vrouwen parttime. Vrouwen zijn inmiddels hoger opgeleid dan mannen maar nog steeds is het slecht gesteld met het aantal vrouwen aan de top. Als paardenmiddel is nu het vrouwenquotum ingesteld. Maar waarom lukt het niet om vrouwen meer te laten werken? En is dit überhaupt een probleem?

Meer over dit onderzoek

Discriminatie in de zorg
| Uitzending

Discriminatie in de zorg maakt nog zieker

De Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme Rabin Baldewsingh, wil een breed onderzoek naar de omvang van discriminatie in de zorg.

Fsv
| Oproep

Excuusbrief van de belastingdienst: stond jij op de zwarte lijst?

Een registratie op de ‘zwarte lijst’ van de fiscus kon veroorzaken dat je niet in aanmerking kwam voor schuldhulpverlening of een betalingsregeling.

Vaders

Parttime werkende man nog niet de norm: ‘Niet handig als je promotie wil maken’

Voor vrouwen is parttime werken heel normaal in Nederland, zeker als je kinderen krijgt. Maar voor mannen is dit nog steeds minder geaccepteerd.

Nederlandse Zigeunerrazzia
| Onderzoek

Vervolgd, vermoord en vergeten: de Nederlandse Zigeunerrazzia

Nederlandse gemeenten reageren zelfs volgens de bezetter te enthousiast op de oproep om 'zigeunerachtige personen' op 16 mei 1944 naar Westerbork te brengen.

moslimdiscriminatie
| Uitzending

Moslimdiscriminatie in Nederland

Aandacht voor de vierde Monitor Moslimdiscriminatie, waarin de stand van zaken van de periode 2017 -2019 wordt weergegeven.

WerkUrenBerekenaar
| Onderzoek

Hoeveel ga jij erop vooruit met een paar uur extra werken?

De helft van de vrouwen in ons land is niet financieel onafhankelijk.

Makers