Visserij

De Nederlandse vissers staan onder druk. Door de bouw van windmolens op zee blijft er steeds minder ruimte om te vissen. Tegelijk vragen de overheid, visverkopers en consumenten om duurzaam gevangen vis. Vissers willen daar wel aan tegemoet komen. De vraag is: hoe wordt de Nederlandse vloot duurzaam?

 Minder CO2 uitstoot, minder stikstof, minder bijvangst en minder verstoring van de ecologie van de zeebodem, het zijn allemaal zaken waar vissers mee worden geconfronteerd. Ze vragen zich af hoe ze voort kunnen blijven bestaan en waar het geld voor innovatie vandaan moet komen, als ze minder kunnen vangen en aan meer regels moeten voldoen. Pointer onderzoekt wat de toekomst van de Nederlandse visvloot is en op welke manier deze duurzaam en rendabel kan worden. 

Deel jouw ervaring!

Werk jij in de visserij en vind je het lastig om verder te verduurzamen? Wil je juist ervaringen delen over hoe je efficient kunt innoveren? Of heb je tip over een misstand binnen de visserij? Laat het ons weten.

Makers

Verslaggever

Samen komen we verder

Ons onderzoek begint bij jou. Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Documentatie uploaden
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Bedankt, je tip is verstuurd

Wat gebeurt er nu met mijn tip?

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om het tipformulier in te vullen. Je tip is verstuurd naar de redacteur van het onderzoek. Wij publiceren niets met naam en toenaam zonder contact met je op te nemen. Soms krijgen we zoveel tips binnen dat het ons helaas niet lukt om iedereen een persoonlijke reactie te sturen. We vragen je begrip hiervoor. 

Benieuwd naar de impact van eerdere tips?

Van kamervragen tot petities en maatschappelijk debat: samen met jou pakken we systemisch falen en onrecht aan. Benieuwd naar de impact van eerdere onderzoeken en ingezonden tips? Bekijk dan nu ons track record.