Gezondheid en zorg

Illustratieve header radiouitzending
| Radio-uitzending

MDMA voor je trauma

Het lijkt misschien te gek voor woorden maar zou binnenkort werkelijkheid kunnen zijn. De drug MDMA wordt gebruikt om mensen met posttraumatische stress stoornis te behandelen

Natuurlijke anticonceptie door temperatuur te meten
| Artikel

Eén op de zeven jonge vrouwen gebruikt natuurlijke methoden om niet zwanger te raken

Eén op de zeven vrouwen tussen de 18 en 29 in Nederland gebruikt natuurlijke methoden om een zwangerschap te voorkomen, blijkt uit nieuwe cijfers van de stichting Rutgers.

Beschermd wonen
| Radio-uitzending

Hoe beschermd is beschermd wonen?

Duizenden kwetsbare mensen in Nederland wachten op een plek in een locatie voor Beschermd Wonen, blijkt uit onderzoek van Pointer. De wachttijden kunnen oplopen tot meer dan...

Pamela
| Radio-uitzending

Baanbrekend plan voor personeelstekort in de zorg

’s Heeren Loo is de grootste zorginstelling van Nederland voor mensen met een verstandelijke beperking. Pamela de Man heeft een plan bedacht om dat zorgpersoneelstekort op te...

Beschermd Wonen
| Artikel

Hoe door een rookverslaving de kwetsbare zoon van Joan op straat werd gezet

Na een aantal waarschuwingen over zijn rookgedrag wordt hij door de instelling op straat gezet. Daarna gaat het al snel bergafwaarts.

Tjeerd de Groot

D66-Kamerlid Tjeerd de Groot: ‘Het reduceren van bestrijdingsmiddelen is nodig én mogelijk’

Vijf vragen over zijn missie, de strijd tegen bestrijdingsmiddelen en de macht van de pesticidenlobby aan D66-Kamerlid Tjeerd de Groot.

Pesticiden op het boerenland

Ziek door pesticiden? ‘Denk aan de gezondheid van mensen, niet aan de belangen van bedrijven’

Pointer spreekt met drie Parkinsonpatiënten die lange tijd werden blootgesteld aan pesticiden. De vraag of hun ziekte door het gif komt zorgt voor een verhit debat.

Beschermd wonen
| Oproep

Beschermd wonen: zeven nieuwe begeleiders in één jaar

Karen en Bart vonden na lang zoeken een beschermd wonen project voor hun autistische zoon. Maar het is totaal niet wat ze ervan verwachtten.

Tour de France
| Radio-uitzending

Hoe voorspelbaar is de Tour de France Femmes?

Pointer zocht deze week samen met Wielerorakel.nl uit in hoeverre het verloop van de Tour de France Femmes voorspelbaar is. Wielerorakel gebruikt daarbij A.I., klopt het?