Rookoverlast

In de winter maken veel Nederlanders graag een knapperend haardvuurtje aan. Gezellig toch? Maar dit is minder onschuldig dan het lijkt. Bij de verbranding van hout komt namelijk fijnstof vrij. Langdurige blootstelling hieraan kan luchtwegklachten, hart- en vaatziekten en longkanker veroorzaken. Bijna een kwart van de landelijke uitstoot van fijnstof (als het gaat om de deeltjes die kleiner zijn dan 2,5 micrometer doorsnee) is afkomstig van houtstook. En vanwege hoge gasprijzen gaan steeds meer mensen stoken. Doet de overheid genoeg om overlast te beperken? 

Samen komen we verder

Ons onderzoek begint bij jou. Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Documentatie uploaden
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Bedankt, je tip is verstuurd

Wat gebeurt er nu met mijn tip?

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om het tipformulier in te vullen. Je tip is verstuurd naar de redacteur van het onderzoek. Wij publiceren niets met naam en toenaam zonder contact met je op te nemen. Soms krijgen we zoveel tips binnen dat het ons helaas niet lukt om iedereen een persoonlijke reactie te sturen. We vragen je begrip hiervoor. 

Benieuwd naar de impact van eerdere tips?

Van kamervragen tot petities en maatschappelijk debat: samen met jou pakken we systemisch falen en onrecht aan. Benieuwd naar de impact van eerdere onderzoeken en ingezonden tips? Bekijk dan nu ons track record.