Kies onderzoek Deel je ervaring Aanvullende documentatie Persoonlijke gegevens

Over welk onderzoek wil je iets kwijt?

Als we het onderwerp weten, kunnen we je meteen tonen of er al een onderzoek naar dit onderwerp loopt. Staat je onderwerp er niet bij? Kies dan 'Ander onderwerp'
Onderzoek

Wat is jouw concrete ervaring?

Als we dit weten kunnen we jouw verhaal in de juiste context plaatsen. We gaan altijd vertrouwelijk met je informatie om.

Heb je aanvullende documentatie?

We zijn erg blij met documenten die je verhaal ondersteunen.
Bestand(en) toevoegen

We zullen nooit je naam publiceren zonder toestemming.
Mochten we aan de slag gaan met je tip dan kunnen we contact met je opnemen.

Bedankt, je tip is verstuurd

Wat gebeurt er nu met mijn tip?

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om het tipformulier in te vullen. Je tip is verstuurd naar de redacteur van het onderzoek. Wij publiceren niets met naam en toenaam zonder contact met je op te nemen. Soms krijgen we zoveel tips binnen dat het ons helaas niet lukt om iedereen een persoonlijke reactie te sturen. We vragen je begrip hiervoor. 

Benieuwd naar de impact van eerdere tips?

Van kamervragen tot petities en maatschappelijk debat: samen met jou pakken we systemisch falen en onrecht aan. Benieuwd naar de impact van eerdere onderzoeken en ingezonden tips? Bekijk dan nu ons track record:

Dit hebben jullie inzendingen ons opgeleverd

Schoolopdracht van Elijah (17) uit uitzending CEASE-therapie leidt tot onderzoek naar alternatieve autismebehandelingen

Het ministerie van VWS laat onderzoek doen naar de effecten van alternatieve autismebehandelingen. Aanleiding is het profielwerkstuk van Elijah Delsink dat aan bod kwam in onze uitzending over CEASE-therapie.

Gedenksteen voor slachtoffer roofhandel en moord

Sjoerd Nauta kwam via een publicatie van Pointer en Follow the Money achter de gruwelijke geschiedenis van zijn pand. Nu laat hij een gedenksteen plaatsen.

Gemeente Haarlem gaat onderzoek doen naar onteigend Joods vastgoed in de Tweede Wereldoorlog

Het college van B&W van Gemeente Haarlem maakte woensdag 3 maart bekend dat de gemeente onderzoek gaat doen naar wat er is gebeurd met Joods vastgoed in Haarlem tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Aanleiding is ons onderzoek naar de Verkaufsbücher.

Staatsbosbeheer start intern onderzoek naar gebruik verontreinigd bouwpuin na vele reacties op onze uitzending

Staatsbosbeheer start een intern onderzoek naar aanleiding van onze uitzending van afgelopen maandag. Daarin lieten we zien dat de natuurbeheerder met plastic vervuild bouwpuin, zogeheten menggranulaat, gebruikt voor de aanleg van wandelpaden in de natuur.

Twintig gemeenten starten onderzoek naar eigen handelen tegenover Joodse huiseigenaren na WOII

Een groot aantal gemeenten gaat onderzoeken hoe ze zich gedragen hebben tegenover Joodse huiseigenaren in en na de Tweede Wereldoorlog. Dat blijkt uit een rondgang van De Monitor en Pointer langs verschillende gemeenten die voorkomen in de vastgoedadministratie van de Duitse bezetter.

Eindhoven stelt onderzoek in naar onteigening Joodse woningen in WOII na uitzending Pointer

De gemeente Eindhoven gaat een onderzoek instellen naar de onteigening en doorverkoop van Joods vastgoed in de Tweede Wereldoorlog.

Ons onderzoek begint bij jou

Pointer is het plaform voor onderzoeksjounalistiek van KRO-NCRV op tv, radio en online. We houden je scherp en pakken de kwesties van nu aan. Dit doen we met de nieuwste methoden en de meest ervaren journalisten, en we zijn altijd transparant over onze aanpak.