Heb jij een tip voor de redactie?

Veel van onze onderzoeken beginnen bij jullie. Heb je zelf een tip of ervaring die je met ons wil delen? Iets waar we in zouden moeten duiken? Laat het ons weten!

  • Honderden tipgevers gingen je al voor
  • 173 Kamervragen in 2024 gesteld naar aanleiding van onze uitzendingen
  • Ons onderzoek begint bij jou

Deel jouw ervaring

Documentatie uploaden
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Bedankt, je tip is verstuurd

Wat gebeurt er nu met mijn tip?

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om het tipformulier in te vullen. Je tip is verstuurd naar de redacteur van het onderzoek. Wij publiceren niets met naam en toenaam zonder contact met je op te nemen. Soms krijgen we zoveel tips binnen dat het ons helaas niet lukt om iedereen een persoonlijke reactie te sturen. We vragen je begrip hiervoor. 

Benieuwd naar de impact van eerdere tips?

Van kamervragen tot petities en maatschappelijk debat: samen met jou pakken we systemisch falen en onrecht aan. Benieuwd naar de impact van eerdere onderzoeken en ingezonden tips? Bekijk dan nu ons track record.

Dit hebben jullie inzendingen ons opgeleverd

Partijen willen na uitzending Pointer meer aandacht voor sociale veiligheid in OV

Vrouwen voelen zich vaak onveilig op stations, in het OV, in parken en in uitgaansgelegenheden, blijkt uit onze enquête onder duizenden Nederlandse vrouwen. Kamerleden en Statenfracties schrikken van de resultaten en trekken aan de bel bij bestuurders: wat gaan zij doen om het gevoel van veiligheid te verbeteren?

GroenLinks-PvdA en D66 willen dat met PFAS vervuilde defensieterreinen worden gesaneerd

Kamerleden Van der Werf en Bamenga (D66) en Gabriëls (GroenLinks-PvdA) stellen Kamervragen aan de ministers van Defensie en van Infrastructuur en Waterstaat over de ernstige vervuiling op Defensieterreinen waar Pointer over berichtte.

SP en GroenLinks-PvdA willen einde aan misleiding met CO2-gecompenseerd gas door energieleveranciers

Energieleveranciers beweren dat ze jouw CO2 uitstoot elders compenseren, bijvoorbeeld door te investeren in zonne-energie, windmolens of het planten van bomen. Deze beloften blijken te mooi om waar te zijn, blijkt uit ons onderzoek.

Gemeente Roermond maakt excuses voor rol bij roof Joods vastgoed

Uit onderzoek dat ze liet doen naar aanleiding van ons Vastgoedboeken-project, bleek dat de gemeente zonder protest anti-Joodse maatregelen uitvoerde.

Pointer-uitzending ‘Buitenspelen in de knel’ leidt tot Kamervragen

Hoeveel plek is er nog voor buitenspelende kinderen? De SP heeft schriftelijke Kamervragen gesteld naar aanleiding van de uitzending van Pointer over hoe buitenspelen steeds meer in de knel raakt.

Uitzending over gehoorschade leidt tot Kamervragen

SP en D66 stellen schriftelijke Kamervragen naar aanleiding van de uitzending van Pointer over gehoorschade.

Kamervragen na onderzoek Pointer naar zorgorganisatie

PvdA en D66 stellen Kamervragen na het onderzoek van Pointer en Follow the Money naar een drugscrimineel die via zijn uitzendbureau personeel leverde op Woodbrookers. Deze gesloten jeugdzorglocatie kwam vorig jaar vanwege misstanden in het nieuws.

Hoogheemraadschap sluit met PFAS-vervuilde sloot Den Haag af na uitzending Pointer

In een sloot bij een Haagse woonwijk is de hoogste PFAS-overschrijding in Nederland gevonden, bleek uit een analyse van Pointer. Het hoogheemraadschap heeft de sloot inmiddels afgesloten.

Banken onderzoeken of eerder geweigerde sekswerkers toch een bankrekening kunnen krijgen

Aanleiding is ons onderzoek naar sekswerkers in 2021. Daaruit bleek dat sekswerkers en exploitanten bij vrijwel geen enkele Nederlandse bank een hypotheek of zakelijke rekening kunnen krijgen.

Hoge Raad: verplichte anticonceptie in ggz alleen bij uitzondering mogelijk

Begin dit jaar deed Pointer onderzoek naar het verplicht voorschrijven van anticonceptie in de gesloten jeugdzorg. De Hoge Raad heeft nu besloten dat dit niet mag. 

Pensioenfonds PME verkoopt 286 miljoen aan fossiele beleggingen na onderzoek Pointer

Eén van de grootste pensioenfondsen van Nederland zet 286 miljoen aan fossiele beleggingen van 29 bedrijven in de verkoop naar aanleiding van ons onderzoek

Radio-reportage 'De vervuiler betaalt minder' roept Kamervragen op

SP en PvdA stelden kamervragen over de lozing van miljoenen liters vervuild water door zuivelcoöperatie FrieslandCampina in de Waddenzee, op basis van een mogelijk verouderde vergunning.

Natuurmonumenten gebruikt geen menggranulaat meer op Marker Wadden

Als Natuurmonumenten het bouwpuin elders wel gebruikt, wil de natuurorganisatie overgaan op een schonere variant met 0,1 procent vervuiling.

Industrie beschermt kinderen onvoldoende tegen junkfoodreclame, staatssecretaris onderzoekt wettelijk verbod

Staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid wil dat de industrie stappen zet met het beschermen van kinderen tegen junkfoodreclame.

Minister De Jonge: neem huisvesting arbeidsmigranten mee in vestigingsbeleid bedrijven

Minister van Volkshuisvesting, Hugo de Jonge, vindt ook dat er meer aandacht voor moet komen voor de huisvesting van arbeidsmigranten bij distributiecentra in aanbouw.

Alcoholsector gaat zuipvideo’s aanpakken, influencers moeten filmpjes van TikTok verwijderen

TikTok-account SterkindeKeuken heeft video’s met alcohol erin verwijderd van haar kanaal. Dit gebeurde naar aanleiding van een publicatie van Pointer (KRO-NCRV) over de filmpjes van het account.

Excuses en schadevergoeding gemeente Groningen voor geroofde Joodse woning

"als vergoeding voor de ellende die het gevoerde huisvestingsbeleid van de gemeente aan de familie Van Blankenstein heeft berokkend"

Kamervragen na onderzoek Pointer en Tubantia naar Kanaaldrama in Twente

Hoe lang vindt de Minister dat gedupeerden van lokaal overheidsbeleid aan hun lot kunnen worden overgelaten? En herkent hij de parallellen met de problemen in Groningen en de toeslagenaffaire?

Europese Commissie wil onderzoek naar pushbacks naar aanleiding van onderzoek naar pushbacks

Ons onderzoek in samenwerking met internationale media, waaronder Lighthouse Reports, krijgt veel internationale persaandacht. De Europese Commissie laat weten "zeer bezorgd" te zijn over deze nieuwe beschuldigingen over illegale pushbacks.

Groenlinks stelt Kamervragen naar aanleiding uitzending anorexiazorg

Het is op dit moment code zwart in de anorexiazorg, en voorlopig zijn de wachtlijsten voor behandelplekken niet weggewerkt. Dat zegt demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) in antwoord op vragen van Tweede Kamerlid Lisa Westerveld (GroenLinks) over onze uitzending.

Schoolopdracht van Elijah (17) uit uitzending CEASE-therapie leidt tot onderzoek naar alternatieve autismebehandelingen

Het ministerie van VWS laat onderzoek doen naar de effecten van alternatieve autismebehandelingen. Aanleiding is het profielwerkstuk van Elijah Delsink dat aan bod kwam in onze uitzending over CEASE-therapie.

Gedenksteen voor slachtoffer roofhandel en moord

Sjoerd Nauta kwam via een publicatie van Pointer en Follow the Money achter de gruwelijke geschiedenis van zijn pand. Nu laat hij een gedenksteen plaatsen.

Gemeente Haarlem gaat onderzoek doen naar onteigend Joods vastgoed in de Tweede Wereldoorlog

Het college van B&W van Gemeente Haarlem maakte woensdag 3 maart bekend dat de gemeente onderzoek gaat doen naar wat er is gebeurd met Joods vastgoed in Haarlem tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Aanleiding is ons onderzoek naar de Verkaufsbücher.

Staatsbosbeheer start intern onderzoek naar gebruik verontreinigd bouwpuin na vele reacties op onze uitzending

Staatsbosbeheer start een intern onderzoek naar aanleiding van onze uitzending van afgelopen maandag. Daarin lieten we zien dat de natuurbeheerder met plastic vervuild bouwpuin, zogeheten menggranulaat, gebruikt voor de aanleg van wandelpaden in de natuur.

Twintig gemeenten starten onderzoek naar eigen handelen tegenover Joodse huiseigenaren na WOII

Een groot aantal gemeenten gaat onderzoeken hoe ze zich gedragen hebben tegenover Joodse huiseigenaren in en na de Tweede Wereldoorlog. Dat blijkt uit een rondgang van De Monitor en Pointer langs verschillende gemeenten die voorkomen in de vastgoedadministratie van de Duitse bezetter.

Eindhoven stelt onderzoek in naar onteigening Joodse woningen in WOII na uitzending Pointer

De gemeente Eindhoven gaat een onderzoek instellen naar de onteigening en doorverkoop van Joods vastgoed in de Tweede Wereldoorlog.

Ons onderzoek begint bij jou

Pointer is het platform voor onderzoeksjounalistiek van KRO-NCRV op tv, radio en online. We houden je scherp en pakken de kwesties van nu aan. Dit doen we met de nieuwste methoden en de meest ervaren journalisten, en we zijn altijd transparant over onze aanpak.

Samen komen we verder

Ons onderzoek begint bij jou. Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Heb jij een tip of ervaring die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Documentatie uploaden
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Bedankt, je tip is verstuurd

Wat gebeurt er nu met mijn tip?

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om het tipformulier in te vullen. Je tip is verstuurd naar de redacteur van het onderzoek. Wij publiceren niets met naam en toenaam zonder contact met je op te nemen. Soms krijgen we zoveel tips binnen dat het ons helaas niet lukt om iedereen een persoonlijke reactie te sturen. We vragen je begrip hiervoor. 

Benieuwd naar de impact van eerdere tips?

Van kamervragen tot petities en maatschappelijk debat: samen met jou pakken we systemisch falen en onrecht aan. Benieuwd naar de impact van eerdere onderzoeken en ingezonden tips? Bekijk dan nu ons track record.