Volg hier de Amerikaanse verkiezingen

Wij zijn Pointer

Wij zijn datajournalisten. Uit informatie en data putten we verhalen die met het blote oog niet te zien zijn. Pointer is het journalistieke platform dat in de chaos van alle informatie orde schept. De puntjes met elkaar verbindt en verbanden blootlegt. Laat zien hoe je onderzoek doet en hoe je informatie vindt. Vertelt wat je nog niet weet.

header onderzoek

Harde cijfers, goed verhaal

Pointer maakt visuele verhalen op basis van cijfers, waardoor je de wereld om je heen beter begrijpt

Transparantie

We vertellen je dingen die je nog niet weet, laten je zien hoe we aan informatie zijn gekomen en leggen je uit hoe we uit datagegevens nieuwe verhalen putten. 

Laptopscherm

Visualisatie

We zijn journalisten en willen verhalen vertellen. Verhalen die jou moeten aanspreken en impact hebben, omdat ze ook jou aangaan. Visueel en inhoudelijk een goed verhaal.

Visualisatie

Participatie

We bundelen onze kracht met die van jou. Via social media kan jij ons helpen bij onze onderzoeken. Samen kunnen we meer bereiken en van elkaar leren.

participatie

Samen staan we sterker

Wij werken graag samen. Niet alleen binnen de grenzen van KRO-NCRV gaan we samenwerkingen aan, ook werken we samen met partijen als Bellingcat, Lighthouse Reports, Follow the Money en diverse universiteiten. 

header samen

Elke week de beste verhalen in je mailbox